dokarimesa: Θρυλικό νταμπλ, φωνάζει ο Αστέρας για την διαιτησία!

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Θρυλικό νταμπλ, φωνάζει ο Αστέρας για την διαιτησία!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στην παράταση τον Αστέρα Τρίπολης στο 71ο τελικό του Κυπέλλου, που έγινε στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το 15ο νταμπλ της ιστορίας και 6ο τα τελευταία 9
χρόνια. Ο Αστέρας προηγήθηκε με γκολ του Ράγιος στο 14', αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Φουστέρ στο 42' και πήρε τη νίκη με γκολ του Τζιμπούρ στην παράταση (98') και πέναλτι του Αμπντούν στο 119'. Στο 69' έγινε η φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση με τον Γιάχο να αρνείται καθαρό πέναλτι και αποβολή του Μανιάτη, που έκοψε τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Σανκαρέ! Ροντέο στο φινάλε με τους παίκτες να πλακώνονται μεταξύ τους... Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν πανηγύρισαν στο φινάλε την κατάκτηση του Κυπέλλου! Αντιθέτως αποθεώθηκαν οι Αρκάδες.
Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης. Κάτω από τα γκολπόστ επέλεξε τον έμπειρο Φούλοπ, που επέστρεψε μετά από δύο μήνες, λόγω τραυματισμού, τους Τσαμπούρη, Κουρμπέλη, Σανκαρέ και Πιπίνη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, Κοντοές και Ουσέρο ήταν τα αμυντικά χαφ, οι Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις η τριάδα πίσω από τον Περόνε που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά ο Μίτσελ επέλεξε τον Σιόβα αντί του Κοντρέρας στην ενδεκάδα σαν μίνι έκπληξη. Ο Ισπανός παρέταξε τους ερυθρόλευκους με 4-3-3 τον Κάρολ στην εστία, τους Μοντέστο, Σιόβα, Μανωλά, Χολέμπας από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Φέισα, Μανιάτη και Μασάντο στα χαφ, τους Αμπντούν και Φουστέρ στις πτέρυγες και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού.
Μόλις στο 4ο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη επικίνδυνη στιγμή στα καρέ του Αστέρα, όταν μετά από φάουλ-γέμισμα του Χολέμπας, ο Κοντοές έδιωξε άτσαλα, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ και να καταλήγει κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, από λάθος διώξιμο του Σανκαρέ, ο Αμπντούν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Φούλοπ να πέφτει στην αριστερή γωνία και να μπλοκάρει.
Ωστόσο, η μεγάλη στιγμή ανήκει στον Αστέρα με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, ο Ντε Μπλάσις έπιασε την κεφαλιά με τον Κάρολ να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν για την εστία του Ολυμπιακού. Οχι για πολύ όμως... Τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια εντυπωσιακή συνεργασία (σέντρα Πιπίνη, τακουνάκι Ράγιος, Ναβάρο το ένα-δύο με τον Περόνε), ο Ναβάρο βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Κάρολ, όμως ο Ράγιος πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες.
O Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα στο 26' με τον Χολέμπας, αλλά η επιλογή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αφού επιχείρησε μόνος του την προσπάθεια με το διαγώνιο σουτ να μην ανησυχεί τον Φούλοπ, αφού η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Χολέμπας πάει εκνευρισμένος πάνω στον Κοντοέ και έρχονται σε επαφή με τον παίκτη του Αστέρα να πέφτει κάτω. Ο Γιάχος έδειξε από μια κίτρινη, με τους Αρκάδες να διαμαρτύρονται για κόκκινη στον παίκτη του Ολυμπιακού!
Κι ενώ το ημίχρονο όδευε προς τη λήξη του, με τον Ολυμπιακό να δείχνει μπλοκαρισμένος και χωρίς λύσεις απέναντι στον καλύτερο Αστέρα, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, ο Αμπντούν από αριστερά "χόρεψε" τον Τσαμπούρη και έβγαλε τη σέντρα προς το ύψος του πέναλτι, όπου ο αφύλαχτος Φουστέρ με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φούλοπ κάνοντας το 1-1 για τους ερυθρόλευκους και βάζοντας πλέον άλλα δεδομένα στο ματς...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως κάποια αλλαγή από τις δυο ομάδες, ωστόσο ο Μίτσελ αναγκάστηκε να βάλει στο 60ό λεπτό τον Ιμπαγάσα, αφού οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ κακοί δημιουργικά και δίχως φαντασία. Ο "Κάνιο" μπήκε στη θέση του Μοντέστο. Στο 66' ήταν η σειρά του Τσιώλη να επέμβει στο ματς, αλλάζοντας τον έναν στόπερ του, αποσύροντας τον άπειρο Κουρμπέλη και βάζοντας τον πιο έμπειρο Μπαρτολίνι, που πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Στο 69' έγινε η φάση του αγώνα. Ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μανιάτη να διώχνει πάνω στη γραμμή με το αριστερό χέρι! Το καταφανέστατο πέναλτι (και κόκκινη κάρτα) δεν... είδε κανείς από τους 5 διαιτητές της αναμέτρησης με τον Γιάχο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, τους Αρκάδες να διαμαρτύρονται δικαίως με την απόφαση του ρέφερι σ' ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης.
Ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Τζιμπούρ στο 72' αντί του Μήτρογλου και τον... ξεχασμένο Πίνο στο 76ο λεπτό αντί του Μασάντο. Μάλιστα, ο Πίνο στο 83' είχε ένα δυνατό σουτ από μακριά που έβγαλε με δυσκολία ο Φούλοπ, ο οποίος και στην επόμενη φάση επενέβη σωτήρια σε σέντρα σουτ του Αμπντούν. Στο 85' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίντο έφυγε ελάχιστα άουτ από την αριστερή γωνία του Φούλοπ. Εν τω μεταξύ λίγο νωρίτερα, στο 82', ο Τσιώλης έριξε τον Λέντσε αντί του Περόνε. Ο Χολέμπας ζήτησε αλλαγή στο 87', αλλά ο Μίτσελ έχει κάνει και τις τρεις, οπότε ο Χολέμπας που έχει θλάση έμεινε στο ματς ωσεί παρών...
Στο 89' μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Ντε Μπλάσις να παίζει γρήγορα το φάουλ για τον Λέντσε, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το πλασέ του αλλοιώθηκε από τον Μανωλά και ο Κάρολ απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το 1-1 με τη κανονική διάρκεια του αγώνα να ολοκληρώνεται και να πηγαίνουμε στην παράταση...
Στο 8ο λεπτό της παράτασης (98') από κόρνερ του Πίνο, ο Φουστέρ πήρε την κεφαλιά, ο Φούλοπ πέφτει στην δεξιά του γωνία και αποκρούει, η μπάλα στρώνεσαι στον Τζιμπούρ που από κοντά την στέλνει στον ουρανό των διχτύων του Αστέρα κάνοντας το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά το τέρμα των ερυθρολεύκων, ο Τσιώλης στο 100' έβαλε τον Καλαντζή αντί του Κοντοέ μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Τσίμπημα στην γάμπα έχει και ο Πιπίνης, αλλά (με τις αλλαγές συμπληρωμένες...) τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
Στο 110' ο Ράγιος από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει με κεφαλιά τον Κάρολ, που μπλόκαρε τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα εκμεταλλευόμενος ότι όλος ο Αστέρας είχε ανέβει σε εκτέλεση κόρνερ για να ισοφαρίσει και παραλίγο να γίνει το 3-1, αλλά ο Ναβάρο έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Πίνο. Στο 117' ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε μονομαχία του Ράγιος με τον Φέισα, αλλά πέναλτι δόθηκε στην επόμενη κατεβασιά υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Αμντούν από τον Μπαρτολίνι στο όριο της περιοχής... Ο Αλγερινός εκτέλεσε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 3-1 για τον Ολυμπιακό... Ακολούθησε... ροντέο με τους ποδοσφαιριστές να πλακώνονται μεταξύ τους και τον Γιάχο να βγάζει κόκκινες κάρτες σε Μοντεστό και Περόνε που ήταν στον πάγκο!



View the original article here

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου