dokarimesa: Αφαίρεση βαθμών σε τέσσερις ομάδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αφαίρεση βαθμών σε τέσσερις ομάδες

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κριτηρίων της ΚΟΠ συνεδρίασε σήμερα 17 Μαΐου 2013 και εξέτασε τους φακέλους των 12 ομάδων Α’ κατηγορίας για τα οικονομικά κριτήρια της περιόδου μέχρι τις 31 Μαρτίου
2013 (ο έλεγχος για την ΑΕΠ και την Αγία Νάπα θα γίνει στο πλαίσιο του ελέγχου κριτηρίων Β’ Κατηγορίας)  καθώς και τους φακέλους του Άρη Λεμεσού, του Ερμή Αραδίππου και της ΑΕΚ Κουκλιών, που εξασφάλισαν την άνοδο τους στην Α’ Κατηγορία.

Από τον έλεγχο που έγινε στους φακέλους των Σωματείων, προκύπτει πως η ΕΝΠ, ο Ολυμπιακός, η Αλκή και η Νέα Σαλαμίνα δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια αδειοδότησης της ΚΟΠ και ως εκτούτου, τους επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.
Τους επιβάλλεται επίσης και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 21 ετών,  με άμεση ισχύ, μέχρι να τακτοποιήσουν όλες τις οφειλές τους προς ποδοσφαιριστές και άλλους υπαλλήλους τους.
Σε περίπτωση που η Αναγέννηση Δερύνειας εξασφαλίσει συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία μέσω του αγώνα μπαράζ, θα υποβληθεί άμεσα στη διαδικασία ελέγχου Κριτηρίων UEFA Α’ Κατηγορίας.
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις  αναφορικά με την κατάσταση των οικονομικών των Σωματείων, είναι με απογοήτευση που η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κριτηρίων διαπιστώνει πως όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση στις υποχρεώσεις αλλά υπήρξε σοβαρή αύξηση.
Οι συνολικές υποχρεώσεις των Σωματείων ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη υποθέσεις που είναι υπό εξέταση στη  FIFA και αλλού και άρα, ενδεχομένως  να δημιουργήσουν μελλοντικές πρόσθετες υποχρεώσεις.
Η Επιτροπή καλεί έστω και την υστάτη, τα Σωματεία μέλη της ΚΟΠ να λειτουργήσουν με σύνεση για να αποφύγουμε τα χειρότερα σε μελλοντικούς ελέγχους.

View the original article here

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου