dokarimesa: ΑΕΚ-Ανόρθωση 0-1: Ο Ρονκάτο την έστειλε στην Ευρώπη

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΕΚ-Ανόρθωση 0-1: Ο Ρονκάτο την έστειλε στην Ευρώπη

Με σκόρερ τον Εβάντρο Ρονκάτο στο 7' η Ανόρθωση επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ έφτασε τους 65 βαθμούς και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Λάρνακας το πάλεψε μέχρι το τέλος ωστόσο θα χρειαστεί τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ομόνοια για να μπορέσει να αγωνιστεί  στο Europa League. Πρώτη νίκη μετά απο τις 27 Φεβρουαρίου και πρώτο γκολ μετά τις 16 Μαρτίου για την Ανόρθωση.

Σε θέση οδηγού με Ρονκάτο
Σε ένα παιχνίδι που κρίνεται καθοριστικό αναλόγως του αποτελέσματος το πρώτο γκολ «παίζει» τη δική του σημασία. Η ομάδα που το πέτυχε πρώτη επιδίωξε να το διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού κάτι που πέτυχε με το πέρας του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Ντα Σίλβα που… προσκάλεσε πρόσωπα που ενδιαφέρονται για το προϊόν που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα επίσημα του ΓΣΖ μόλις στο 2’ απείλησε με μακρινό σουτ.
Η Ανόρθωση ευτύχησε στο 7’ να ανοίξει το σκορ και να σκοράρει μετά από την 16η Μαρτίου, με τον Ρονκάτο να πλασάρει ιδανικά μετά από ωραία ενέργεια του Λαβόρδε από δεξιά που τροφοδοτήθηκε από τον Λαμπάν.


Το άστοχο σουτ από τον Άντις στο 11’ και το δυνατό σουτ από τον Αβραάμ στο 22’ που αιφνιδίασε τον Ρομέρο δεν ήταν αρκετά για ένα δεύτερο γκολ.
Στη συνέχεια η Ανόρθωση οπισθοχώρησε αισθητά με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο των κινήσεων χωρίς όμως να φτάνει με καλές προοπτικές στα καρέ του Βαλβέρντ για αρκετό χρονικό διάστημα.
Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου συνέχισε έχοντας στο μυαλό την αλληλοκάλυψη  αλλά και τις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΚ που έδειχνει να νοσεί στο δημιουργικό κομμάτι δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσει σε θέσεις βολής με τις πλείστες προσπάθειες να είναι ημιτελείς και τον Τσάντο να αποτελεί εύκολη λεία για την άμυνα της Ανόρθωσης που δεν επέτρεψε ρήγματα στην οπισθοφυλακή.
Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχε την κατοχή σε ωηλά ποσοστά και επιδίωξε από τον άξονα να κάνει τη ζημιά. Στο 40’ ο Ντα Σίλβα μετά από συνεργασία με τον Τομάς έστειλε την μπάλα να σκάσει μπροστά από τον Βαλβέρντ προτού καταλήξει δίπλα από το δεξιό δοκάρι του τερματοφύλακας της Ανόρθωσης.Ο Βραζιλιάνος  που δεν είχε τα απαιτούμενα στηρίγματα, κατέφερε να απαλλαγεί από τους Αλέξα-Σκοπελίτη και έκανε το σουτ χωρίς να βρίσκει στόχο.Στο τελευταίο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Τομάς σούταρε με την μπάλα να καταλήγει κόρνε.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση που ήταν ουσιαστική να κρατά το σκορ και την ΑΕΚ να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους επίθεσης  με διορθωτικές κινήσεις.
H AEK προχώρησε σε αλλαγές στο δεύτερο μέρος με τον Πιντάδο να παίρνει θέση στην επίθεση μαζί με τον Τσάντο. Στο 48’ ο Τσάντο απώλεσε μοναδική ευκαιρία με τον Βαλβέρντ να δείχνει ισχυρά αντανακλαστικά και να εξουδετερώνει κοντινό σουτ.Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε στροφές ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ ενώ στο 67’ ο Καταλά άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα της Λάρνακας έφτασε στα καρέ του Βαλβέρντ με τη μπάλα να σταματά είτε στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης είτε στους αμυνόμενους. Η Ανόρθωση στην αντεπίθεση είχε την ευκαιρία να ζευγαρώσει τα γκολ της με τον Ιτζχάκι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 84’ ενώ στο 90’ ο Οκκάς ανάγκασε τον Ρομέρα σε απόκρουση.
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντα Σίλβα με φάουλ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.
MVP: Ο Ρονκάτο  βρήκε δίκτυα και έδωσε τη νίκη στην Ανόρθωση σε ένα κομβικό σημείο.
UP: Η ανασταλτική λειτουργία των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης.
DOWN:Η αδυναμία της ΑΕΚ στην ολοκλήρωση φάσεων.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γρήγορο γκολ της Ανόρθωσης και στη δυστοκία των επιθετικών.
ΑΕΚ:Ρομέρο, Σεράν, Καταλά, Μουρίγιο, Ζιλέ(Παύλου 78'), Ντα Σίλβα, Λίνσεν(Μέρσιο 46'), Φαν Ντάικ, Τομάς, Πάλιτς(Πιντάδο 46'), Τσάντο.
Ανόρθωση: Βαλβέρντ, Ντουάρτε, Ζόρζε(Γκάλαμαζ 77'), Ίλιτς, Άντιτς, Λαβόρδε(Ιτζχάκι 70'), Σκοπελίτης, Αλέξα, Αβραάμ, Λαμπάν, Ρονκάτο(Οκκάς 62').
Κίτρινες: Καταλά, Ζιλέ,  Πιντάδο, Ντα Σίλβα / Λαβόρδε, Άντιτς, Ζόρζε,Ντουάρτε, Αβραάμ
Κόκκινη: Καταλά

Διαιτητής
: Λεόντιος Τράττος
Α' Βοηθός Αθηνόδωρος: Ιωάννου
Β' Βοηθός Ιωάννης: Λαζάρου
4ος Διαιτητής: Θωμάς Μούσκος
Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου
Οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων από τη χρονιά θέσπισης των πλέι-οφ.
2007-2008: AEK – Ανόρθωση 1-1 / 2-2
2008-2009: AEK – Ανόρθωση 1-3
2009-2010: -
2010-2011: AEK – Ανόρθωση 3-0 / 0-1
2011-2012: AEK – Ανόρθωση 1-1
2012-2013: AEK – Ανόρθωση 2-3
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δώδεκα φορές την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχους τους κιτρινοπράσινους στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να μετρά δύο νίκες, την Ανόρθωση πέντε και την «Κυρία» να υπερτερεί και στα γκολ (16-23).

View the original article here

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου