dokarimesa: << Barclays Premier League 2012/13 με μια ματιά >>

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

<< Barclays Premier League 2012/13 με μια ματιά >>

    Τελείωσε ακόμη ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, αυτό της Premier League, γεμάτο συγκινήσεις και αρκετές περιπέτειες! Θέαμα, γκόλ, ανατροπές και πάρα πολλά σημαντικά γεγονότα είχαμε στην φετινή σεζόν.
     Ας δούμε λοιπόν τι μας έχουν δείξει φέτος και οι 20 ομάδες, ξεκινώντας με σειρά με βάση την τελική κατάταξη των ομάδων........











" THAT MAN" & ROBIN 


   Η Manchester United ήταν η φετινή πρωταθλήτρια πανυγηρίζωντας τον 20ό τίτλο στην ιστορία της! Στην φετινή επιτυχία των κόκκινων διαβόλων δεν θα μπορούσε να μην ήταν και πάλι ο Sir Alex Ferguson. Ο "Αυτοκράτορας", που πήρε την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του ως προπονητής της Man Utd μετά απο 27 χρόνια, έφερε στο Old Trafford το βαρύ πυροβολικό που θα έφερνε το πολυπόθητο τρόπαιο! Ο Robin Van Persie έβαλε σημαντικά γκόλ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 26 γκόλ και με 10 ασίστ!


ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ


    Όλα στραβά και ανάποδα ήρθαν φέτος τα πράγματα για την Manchester City. Οι πολίτες δεν θύμιζαν τίποτα απο την περσινή τους πορέια και έτσι έμειναν με άδεια χέρια στην φετινή σεζόν! Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν απο την κακή τους φετινή πορεία στο champions league, όπου έμειναν εκτός ευρώπης απο νωρίς!! Τα νέυρα δεν άργησαν να έρθουν και λίγο πριν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, είχαμε το γνωστο επεισόδιο Mancini-Baloteli σε μια προπόνηση! Ο ιταλός επιθετικός έφυγε για το Μιλάνο και η πορεία της City πήγαινε προς το χειρότερο. Έμεινε πολύ πίσω για το πρωτάθλημα, σηκώνοντας λευκή πετσέτα στα μέσα του 2ου γύρου! Η ολοκληρωτική καταστροφή ήρθε στο τέλος, με τον χαμένο τελικό κυπέλου απο την Wigan!


LAMBART THE GREAT


   H Chelsea ξεκίνησε την φετινή χρονιά πολύ καλά και έδειχνε ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, με παίκτες που είχαν έρθει στην φετινή σεζόν όπως Oscar, Hazard, Moises, Mari. Οι προσδοκίες για μια εκπληκτική χρονιά έμειναν μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, αφού οι μπλέ έμειναν εκτός πρωταθλήματος και champions league, πέρνωντας το εισιτήριο για το europa league! H δικαίωση ήρθε στο τέλος της χρονιάς με την κατάκτηση του europa league, σε ένα δραματικο τελικό! Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής Chelsea ήταν ο αρχηγός της ομάδας Frank Lambart. O Άγγλος μεσοεπιθετικός έσπασε το ρεκόρ τερμάτων και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους Μπλέ!


ΜΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΙΔΙΑ

  Μια απ'τα ίδια για τους κανονιέρηδες και για φέτος! Η ομάδα του Arsene Wenger ξεκίνισε με φιλοδοξίες στην φετινή σεζόν, φέρνωντας καλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, επιδίωκαν να φέρουν στο Emirates κάποιο τίτλο. Στο τέλος της χρονιάς όμως αυτό που κατάφεραν ήταν η συμμετοχή τους στο champions league για 16η συνεχόμενη φορά!!!



ΠΑΡΕ  - "BALE"

   Η Tottenham όπως και πέρσι έτσι και φέτος έμεινε εκτός champions league και χωρίς κάποιο τίτλο! Τερμάτισε στην 5η θέση κάτω απο την Arsenal και θα αγωνίζεται και την νέα σεζόν στο europa league. Αυτό που περιμένουν οι πετεινοί, είναι κατα πόσο το αστέρι τους (Gareth Bale) θα αγωνίζεται και του χρόνου με τα χρώματα της Tottenham. Tα ΜΜΕ ήδη δείχνουν την έξοδο του Ουαλού ποδοσφαιριστή απο το White Hart Lane! Ο Βale αναδείχτηκε ο πολυτημότερος και καλύτερος ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν και δεν είναι τυχαίο! Πάρε-Βάλε ήταν η φετινή χρονιά για τον ίδιο αφού έχει σκοράρει 21 γκόλ και έχει δώσει 5 ασίστ μόνο στο πρωτάθλημα.




"ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ MOYES"


  Δεν τα κατάφερε φέτος η Everton να βγεί στην ευρώπη ή να έχει κάποια επιτυχία στις ενχώριες διοργανώσεις. Και δεν έφτανε αυτό, ήρθε και η αποχώρηση του David Moyes απο το Gudison Park μετά απο 11 ολόκληρα χρόνια! Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει λατρευτεί στην Everton, αφού μέσα απο αυτά τα χρόνια κατάφερε να κρατάει την ομάδα στην πρώτη δεκάδα και να διεκδικεί ευρωπαικό εισιτήριο
και κυρίως να την έχει πάντα σταθερή στα οικονομικά!



ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ GARAGHER


  Κακή χρονιά θεωρείται η φετινή για την Liverpool αφού δεν πήρε κάποιο τίτλο και έμεινε εκτός Ευρώπης! Αυτό που έδειξε η φετινή ομάδα όμως, δίχνει να έχει κάποιο μέλλον, με τον Rogers να προσπαθεί να κτίσει ελκυστική ομάδα. Αυτό που έχει μείνει στο μυαλό των κόκκινων για την φετινή σεζόν, είναι το μεγάλο αντίο του Garagher απο το Λιμάνι.



Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΦΘΗΚΕ ΝΩΡΙΣ


  Ο στόχος επιτέφθηκε απο νωρίς για την West Bromwich. Στον πρώτο γύρο μάζεψε αρκετούς βαθμούς και έτσι απέφυγε τον υποβιβασμό απο πολύ νωρις. Αρκετά καλή ήταν και η φετινή της χρονιά.






ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ "ΚΥΚΝΟΣ"


  Απίστευτη χρονιά έκανε η Swansea φέτος και μάλιστα στην μισή!!!
Οι κύκνοι τον πρώτο γύρο έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και πήραν πολλούς βαθμούς ξεκαθαρίζωντας την παραμονή τους στην Premier League. Το απίστευτο ήταν ένα μήνα μετά το τέλος του πρώτου γύρου όπου πανηγήρισαν το Capital One το λεγόμενο League Cup, και έτσι εξασφάλισαν αυτόματα εισιτήριο για το europa league!!



ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ


  Η West Ham επέστρεψε στην Premier League φέτος με μοναδικό στόχο να μείνει. Αυτό το έδειξε απο την αρχή και με τις μεταγραφές που έκανε, με τον γερόλυκο Kevin Nolan, τον δανεικό Andy Carol και τον σπλαχνικό της ποδοσφαιριστή Joe Cole, ότι αυτή η ομάδα ήρθε για να παραμείνει κατηγορία. Απέφυγε απο νωρίς τον υποβιβασμό πέζοντας μετά και καλό ποδόσφαιρο.




ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


  Άλλη μια πετυχημένη χρονιά θεωρείται για την Norwich. Τα καναρίνια παρέμειναν για 2η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία και άρχησαν να κελαηδάνε και πάλι. Εκμεταλευόμενοι την έδρα τους πήραν σημαντικούς βαθμούς, όπως τις νίκες απέναντι σε Arsenal και Manchester United με το ίδιο σκόρ 1-0.





"KEEP CALM AND PASS ME THE BALL"


 Aυτό είχε γραμμένο στην φανέλα του ο Dimitrov Berbatov αφού κάτι ήξερε! Η φετινή Fulham με την ηρεμία της κατάφερε να αποφύγει την διαβάθμηση και παρέμεινε για 12η συνεχόμενη φορά στην Premier League. Το μεγάλο της όπλο ήταν η εμπειρία που κατείχε στην ομάδα απο αξιόλογους ποδοσφαιριστές όπως ο Berbatov, o Rise, o Rodalega, o Petric και ο Καραγκούνης.







ΤΟ "ΦΡΟΥΡΙΟ" ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

 Το φρούριο με το όνομα Stoke καλά κρατεί. Οι Potters παρέμειναν και πάλι στην μεγάλη κατηγορία και αισιοδοξούν για το μέλλον.







ΕΙΧΕ ΤΟΝ ¨ΑΓΙΟ" ΤΗΣ


  Η Southampton γλύτωσε την διαβάθμηση γιατί είχε τον "Άγιο" της. Ο λόγος για τον Riki Lambert ο οποίος πέτυχε 15 γκόλ και ουσιαστικά ήταν ένας απο τους κυριότερους λόγους που θα βλέπουμε τους  "Αγίους" και στην νέα περίοδο! Η ομάδα απο τον νότο έπεξε ωραίο ποδόσφαιρο και κόντραρε στα ίσα τις μεγάλες ομάδες, ορισμένες απο αυτές πήρε και σημαντικούς βαθμούς.




ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ


  Πολύ σκληρή για να πεθάνει είναι η Aston Villa αφου έστω και στο τέλος παρέμεινε στην Premier League. Η νεοφερμένη ομάδα φέτος του Birmigham, με κυριότερο πρωταγωνιστή τον επιθετικό της, Benteke, πάλεψε με νύχια και με δόντια και στο τέλος δικαιώθηκε!





ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


  Παρολίγο τραγωδία να είχαμε φέτος στο Newcastle. H ομάδα του βορρά που μας έχει εκπλήξει την περσινή σεζόν, φέτος ήταν αγνώριστη! Οι "ανθρακωρήχοι" δεν θέλουν να θυμούντε την φετινή χρονιά αφου στο παρακάτι γλύτωσαν τον υποβιβασμό και με τον προπονητή της ομάδας Alan Pardew, να ανηπομονεί να έρθει η νέα σεζόν για να ξανακτίσει ομάδα για τα ψηλά στρώματα!





ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ Ο "ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ"


  Με το έτσι και το θέλω η Sunderland σώθηκε απο τον υποβιβασμό με εντολή του "Δικτάτορα". Ο Paolo Di Canio ανέλαβε προπονητής της ομάδας μετά απο την αποχώρηση του έμπειρου τεχνικού Martin O'neil, 6 αγωνιστικές πριν το τέλος και παρά τις έντονες αποδοκιμασίες για την πρόσληψη του, κατάφερε στο τέλος να δικαιωθεί.




ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ


  Περίεργη χρονιά χαρακτηρίζεται για την Wigan με περίεργα ανάμεικτα συναισθήματα. Η ομάδα του Roberto Martinez δεν άντεξε την πιέση, και έτσι στο τέλος δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, όπως το είχε καταφέρει και προηγούμενες χρονιές! Παρόλα αυτά, η Wigan κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της και ταυτόχρονα να αγωνίζεται στο europa league για την νέα σεζόν!! Παράξενο και όμως...... Αγγλικό!!



ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ


  Κατά των δυνάμεων της όπως αποδείχτηκε στο τέλος η Premier League, για την Reading. Το πάλεψε όσο μπορούσε και το αποτέλεσμα ήταν να ξαναγυρίσει στην championship. Σε αρκετό χρονικό διάστημα έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο, πρόσφερε και θέαμα, όμως αυτό που της έλειπε ήταν οι σημαντικόι βαθμοί.




ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


  Η χειρότερη ομάδα της φετινής χρονιάς είναι σίγουρα αυτή της QPR. Πέρσι γλύτωσε την διαβάθμηση στο παρα κάτι, στην τελευταία αγωνιστηκή, σε εκείνο το περίεργο παιχνίδι με την Manchester City και φέτος έκανε τα πάντα για να ξαναγυρίσει στην championship!!! Την κυριότερη ευθήνη την είχε η διοίκηση, αφου ξόδεψε αρκετά εκατομύρια για να φέρει στην ομάδα έμπειρους ποδοσφαιριστές για να δυναμώσει το ρόστερ της. Μέχρι και τον καταξιωμένο Harry Rednamp έφερε ως προπονητή στα μέσα της σεζόν για να την αναστήσει. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και οι "Rangers" πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα αν θέλουν να ξαναζήσουν την Premier League!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου