dokarimesa: Europa League - 1ος Ημιτελικός 25/4/13

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Europa League - 1ος Ημιτελικός 25/4/13

   Επιστροφή και στην δράση του Europa League. Τέσσερεις ομάδες ρίχνονται απόψε στις 10:05μμ στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.
   Μπόλικο το ενδιαφέρον και στα δύο παιχνίδια και αναμένουμε να δούμε γκόλ και θέαμα. Η εκπληκτική Basel, η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Chelsea, η ατρόμιτη Fenerbahce και η παραδοσιακή δύναμη Benfica, είναι οι ομάδες που θα διεκδικίσουν το τρόπαιο.

BASEL  Vs  CHELSEA


     Ένα παιχνίδι που χωρίς αμφιβολία δεν ξέρεις ποιος θα νικήσει. Λόγω ονόματος φαβορί είναι η Chelsea, που ήταν και η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού η Basel τα τελευταία δύο χρόνια βάλθηκε να τα βάλει.....με τους Άγγλους. Εκτός απο την πρόκριση στα πέναλτυ, στην προημιτελική φάση με την Tottenham χωρίς να χάσει (2-2 και στα δύο ματς), στην περσινή περίοδο αγωνιζόνταν στο Champions League και στην φάση των ομίλων είχε ως αντίπαλο την Manchester Utd. Στο τελευταίο παιχνίδι παιζόνταν η πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης και η ομάδα της Ελβετίας νίκησε 2-1 στην έδρα της και έστειλε τους "κόκκινους διαβόλους" στο Europa League και αυτή στην επόμενη φάση. Είχε προηγηθεί και ο πρώτος αγώνας στο Old Trafford χωρίς να έχει νικητή με σκόρ 3-3.
   Aπο την άλλη η ομάδα του Λονδίνου έβαλε στόχο να κατακτήσει (και να κάνει σερί ευρωπαικών τίτλων) το μοναδικό τρόπαιο που της έχει απομείνει για φέτος, αφού ως γνωστό στις εγχώριες διοργανώσεις έμεινε εκτός διεκδίκησης.

FENERBAHCE  Vs  BENFICA

   Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να έιναι στο καυτό Σαράτζογλου. Την ομάδα της Κωσταντινούπολης την παρακολουθήσαμε στην φάση των ομίλων, όταν αγωνιζόνταν με την ΑΕΛ. Έχει ξοδέψει φέτος αρκετά εκατομύρια, φέρνοντας γνωστά ονόματα στην ομάδα, με σκοπό να κάνει αυτή το μεγάλο μπάμ στην Ευρώπη.
Απο την άλλη, οι "Αετοί" της Λισαβόνας με παράδοση στις ευρωπαικές διοργανώσεις, θέλουν να πάρουν την εκδίκηση απο τον αποκλεισμό τους το 2011 στα ημιτελικά, απο την συμπατριώτισα τους Braga και βέβαια να κατακτήσουν κάποιο ευρωπαικό τίτλο, αφού έχει απο το μακρυνή χρυσή διετία 1960-62 να πανηγηρίσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου