dokarimesa: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

  Η Άρσεναλ είναι η νέα κυπελλούχος Αγγλίας νικώντας την Χάλ στον τελικό, 3-2 στην παράταση. Οι κανονιέρηδες πανηγυρίζουν το 11ο κύπελλο στην ιστορία τους, ισοβαθμόντας με την Μάντσιεστερ Γιουνάιτετ στις κατακτήσεις και στην πρώτη θέση.













   Μετά απο 9 χρόνια λοιπόν η Άρσεναλ καταφέρνει να κατακτήσει κάποιο τίτλο, τον οποίο πεθυμούσαν οι οπαδοί της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια ο "οικοδόμος" της ομάδας δέχτηκε μεγάλη κριτική και πίεση, δίχαζοντας σε εισαγωγικά τους οπαδούς. Ο Βενγκέρ όμως απόδειξε ότι μπορεί να επανέλθει η ομάδα του σε τροχιά τίτλων και αυτό έπραξε την φετινή σεζόν. Πανηγύρισε το 5ο του κύπελλο με την Άρσεναλ και έγινε ο μοναδικός προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις αυτού του κυπέλλου!
   Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους κανονιέρηδες και στο τέλος οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι. Έτσι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν για πρώτη φορά τίτλο στην καριέρα τους και αυτό τους δίνει θέληση για περισσότερους τίτλους!



 Ο πανηγυρισμός στο 3ο γκόλ της Άρσεναλ, στην παράταση τα λέει όλα. Οπαδοί και ποδοσφαιριστές έγιναν ένα κουβάρι και ήξεραν ότι το κύπελλο ήταν δικό τους. Σε ένα δραματικό τελικό όπως εξελίχθηκε, με την Χάλ να προήγείτε στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα με 2-0!!! Οι κανονιέρηδες δεν το έβαλαν κάτω, έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πίεσαν την Χάλ πετυχαίνοντας πρώτα την ισοφάριση και μετά το χρυσό γκόλ του Ράμσεϊ στην παράταση! Η εμφάνιση της ομάδας θύμισε την παλιά Άρσεναλ, αυτή που συνήθησαν να βλέπουν οι οπαδοί της. Ανάτροπή και κατάκτηση τροπαίου!!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

3ος Γύρος: ΑΡΣΕΝΑΛ - ΤΟΤΤΕΝΑΜ    2-0
4ος Γύρος: ΑΡΣΕΝΑΛ - ΚΟΒΕΝΤΡΙ    4-0
5ος Γύρος: AΡΣΕΝΑΛ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ    2-1
Προημιτελικός: AΡΣΕΝΑΛ - ΕΒΕΡΤΟΝ    4-1
Ημιτελικός: AΡΣΕΝΑΛ - ΓΟΥΙΓΚΑΝ    1-1  (4-2 πέναλτυ)
Τελικός: ΑΡΣΕΝΑΛ - ΧΑΛ    3-2




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου