dokarimesa: Νέα Ευρωπαική Διοργάνωση

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νέα Ευρωπαική Διοργάνωση

  Η UEFA αποφάσισε να δημιουργίσει ένα νέο τουρνουά για τις Εθνικές ομάδες σε στύλ πρωταθλήματος! Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα και απο τα 54 μέλη - ομοσπονδίες της UEFA και το νέο τουρνουά που προορίζεται, θα αντικαταστίσει τους διεθνείς φιλικούς αγώνες ξεκινώντας απο το καλοκαίρι του 2018.







 Η νέα διοργάνωση θα δίνει μια επιπλέον ευκαιρία στις χώρες να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στην τελική φάση των διοργανώσεων της UEFA και θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα προκριματικά του EURO 2020! Η ονομασία της θα είναι UEFA NATIONS LEAGUE. (Πρωτάθλημα Εθνών)


ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


  • Οι 54 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερεις κατηγορίες με βάση την δυναμικότητα τους
  • Η κάθε κατηγορία θα χωριστεί σε τέσσερεις ομίλους των τριών ή των τεσσάρων ομάδων
  • Οι πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα προκρίνονται και θα αγωνίζονται σε Final Four φάση στην οποία θα αγωνίζονται σε ουδέτερο γήπεδο. Απο εκεί και πέρα θα βγαίνει ο νικήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας (4 ομάδες στο σύνολο) οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτόματα την συμμετοχή τους στην τελική φάση του EURO.
  • Στην τελική φάση του EURO 2020 θα συμμετάσχουν 24 χώρες. Οι 20 θα προκριθούν μέσω των προκριματικών ομίλων και οι υπόλοιπες 4 χώρες μέσω του Πρωταθλήματος Εθνών.
  • Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβιβασμού και ανόδου απο την μια κατηγορία στην άλλη.
  • Οι αγώνες της νέας διοργάνωσης προγραμματίζονται να γίνουν απο το Σεπτέμβρη μέχρι το Νοέμβρη του 2018 και τα Final Four το 2019.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου