dokarimesa: Προβλέψεις Ομίλων Μουντιάλ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Προβλέψεις Ομίλων Μουντιάλ

 Λίγες ώρες έχουν απομείνει και όλοι περιμένουμε την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου. Καλοκαίρι και Μουντιάλ πάνε μαζί. Οι 32 ομάδες ρίχνοται στην μάχη για το καλύτερο και εμείς έτοιμοι να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο τους. Όλα έτοιμα λοιπόν και το δοκάριμέσα αναλύει τους οκτώ ομίλους ξεχωριστά και τα φαβορί για το 20ο τρόπαιο.









  Αρχή κάνουμε με τον πρώτο όμιλο με την διοργανώτρια χώρα να ανοίγει την αυλαία! Φαβορί του ομίλου και φυσικά της διοργάνωσης δεν μπορούσε να μην ήταν η Βραζιλία! Με λίγα λόγια εδώ αναζητάμε τον δεύτερο του ομίλου όπου θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος.
  Η Κροατία με ποιότητα στην ομάδα της μπορεί να τα καταφέρει, έστω και αν πρώτο παιχνίδι αντιμετωπίζει τους διοργανωτές. Το Μεξικό παρόλο που δυσκολεύτηκε να προκριθεί στο Μουντιάλ, εξίσου δείχνει να έχει καλές εμφανίσεις παραδοσιακά σε Παγκόσμια Κύπελλα, πόσο μάλλον σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.
  Τέλος το "ιδιότροπο" Καμερούν δείχνει να είναι ακόμη μια φορά ενα ερωτηματικό το τι μπορεί να αποδείξει σε ακόμη μια διοργάνωση. Πρέπει να ιδρώσει πολύ η παρέα του Ετό το οποίο ποντάρει στα φαινομενικά ισοροποιμένα παιχνίδια με Μεξικό και Κροατία. Δραματικό θα είναι το φινάλε του ομίλου όπως δείχνουν τα πράγματα!




  Και ο δεύτερος όμιλος με φαβορί πρωτιάς και ο λόγος είναι απλός. Οι Ισπανοί θέλουν οπωσδήποτε την πρωτιά του ομίλου για να αποφύγουν την διοργανώτρια χώρα. Η πιθανή πρωτιά της Βραζιλίας στον πρώτο όμιλο θα δώσει στους παγκόσμιους πρωταθλητές την ευκαιρία να αποφύγουν ένα απο τα μεγάλα φαβορί του Μουντιάλ, στην νόκ αόυτ φάση. Παρόλο που θα βρούν δυσκολίες μπροστά τους, αυτό είναι το κίνιτρο τους.
  Για την δεύτερη θέση θα γίνει μάχη μεταξύ της Ολλανδίας και της Χιλής. Οι Ουράνιε μπορεί να φαντάζεται ως το φαβορί της δεύτερης θέσης, όμως η Χιλή ως και Λατινική χώρα είναι και ομάδα που δεν τα βάζει κάτω! Την τελευταία θέση θα εξασφαλίσουν λογικά τα Καγκουρό. Νεανική ομάδα που έρχεται στην Βραζιλία για την εμπειρία και μόνο.




  Ο όμιλος που ενδιαφέρει περισσότερο είναι αυτός που θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδος! Χαρακτηρίστηκε ώς ο πιό δύσκολος και ισοροπιμένος όμιλος σε σύγκρηση με του υπόλοιπους. Εδώ θα πέσουν κορμιά για τα δύο εισητήρια. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος καλείται για ακόμη μια φορά να δείξει χαρακτήρα και να δώσει την μάχη μέχρι το τέλος. Έτοιμη για τα δύσκολα λοιπόν η γαλανόλευκη που κυλάει στο αίμα της.
  Οι ομάδες που ξεχωρίζουν τουλάχιστο στα μάτια μας είναι η Κολομβία και η Ακτή Ελεφαντοστού. Η δική μας πρόβλεψη δείχνει τους Ίβηρες στην πρωτιά του ομίλου και να είναι ακόμη μια Αφρικάνικη χώρα που θα φτάσει στα προημιτελικά. Το έπραξε το Καμερούν το 1990, η Σενεγάλη το 2002 και η Γκάνα το 2010.
  Οι Κολομβιανοί χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Φαλκάο, δεν μπορεί να είναι σίγουρη για την πρόκρηση. Ωστόσο είναι Λατινική χώρα και εξίσου καλή ομάδα. Τα "μηχανάκια" της Ιαπωνίας θα σπαταλήσουν πολλή ενέργεια και παρόλο που δεν εμπνέει ως ομάδα ίσως καταφέρουν να πάρουν στο τέλος το εισητίριο της πρόκρισης. Σε έναν απρόβλεπτο όμιλο, όλα παίζονται!



 
  Ακόμη ένας όμιλος θανάτου, μόνο που η παράσταση θα είναι για τρείς! Απρόβλεπτες και εδώ οι δύο θέσεις που οδηγούν στη νοκ αούτ φάση. Ο ένας απο τους τρείς θα αποχωρίσει νωρίς απο την διοργάνωση. Στοιχηματικά το Under θα είναι το φαβορί για τον τέταρτο όμιλο. Κλειστά παιχνίδια και χαμηλά σκόρ λογικά θα δούμε σε αυτό το δύσκολο γκρούπ. Κυρίως η Ιταλία και η Αγγλία του Ρόϊ Χότζον μπορούν να εφαρμόσουν την τακτική της άμυνας. Στις λεπτομέρειες θα παιχτούν τα δύο εισητήρια και παρόλο που η Ουρουγουάη θα κάνει την αρχή με την Κόστα Ρίκα, δεν θα είναι σίγουρη για την πρόκριση!




  Πιο βατός δείχνει να είναι ο πέμπτος όμιλος. Η καινούργια Γαλλία πρέπει να επιβεβαιώσει τον όρο του φαβορί και παρόλο που θα απουσιάζει ο Ριμπερί, θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά. Υπάρχει και το κίνητρο, μιας και θα μπορέσει να αποφύγει την Αργεντινή στην επόμενη φάση, που λογικά θα πάρουν την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο.
  Πολύ καλή ομάδα η Ελβετία, με έναν έμπειρο προπονητή, μπορεί να πάρει το δεύτερο εισητήριο. Στην μάχη θα μπεί και ο Ισημερινός όχι όμως και οι Ονδούρες. Ευρωπαικά θα είναι τα εισητήρια του ομίλου με βάση τις προβλέψεις μας.




  Εύκολη υπόθεση για την Αργεντινή και λογικά η πρωτιά της ανήκει στον όμιλο. Η παρέα του Μέσι έρχονται με πολλές φιλοδοξίες στην διοργάνωση, που εύχονται να χαλάσουν το πάρτι των Βραζιλιάνων και να πάρουν αυτοί το τρόπαιο. Ένα απο τα φαβορί και οι Αργεντίνοι που πάνε χρόνια να περάσουν απο τα προημιτελικά.
 Παρθενική εμφάνιση θα κάνει η Βοσνία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και με την πρώτη να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση. Το έπραξε και η Σενεγάλη το 2002 και η Σλοβακία το 2010.
Η ανανεωμένη Νιγηρία που θέλει να παρουσιαστεί αξιοπρεπές, θα είναι μια σοβαρή απειλή για τους Βόσνιους σε ότι αφορά την δεύτερη θέση. Τέλος το αουτσάϊτερ του ομίλου Ιράν θα είναι και ο ρυθμιστής για την δεύτερη θέση.





  Συναρπαστικός αλλά και αρκετά γκόλ θα μας προσφέρει ο έβδομος όμιλος! Μεγάλο φαβορί του ομίλου αλλά και της διοργάνωσης, η καλοκουρδισμένη Γερμανία. Οι Γερμανοί στις τελευταίες διοργανώσεις φθάνουν στην πηγή και δεν πίνουν! Το 2002 έχασε στον τελικό απο την Βραζιλία, το 2006 ως διοργανώτρια τερμάτησε στην 3η θέση όπως και το 2010. Αυτή την φορά έρχονται με πολύ όρεξη! Πρόκριση και γκόλ και για την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλτο. Θέλει να φτάσει μακρυά όπως έκανε και το 2006 που πήγε μέχρι τα ημιτελικά. Αυτό επιδιώκουν να κάνουν, σε μιά χώρα η οποία μιλάει στην γλώσσα τους!!! Σαν στο σπίτι τους λοιπόν οι Πορτογάλοι, που δείχνουν να πέρνουν το ένα απο τα δύο εισητήρια.
  Δύσκολα όμως θα τα καταφέρουν η Γκάνα και η ΗΠΑ, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο στο ποδόσφαιρο! Θα δώσουν μεγάλη μάχη και αν καταφέρουν να αγχώσουν τα φαβορί του ομίλου μπορεί να ελπίζουν σε κάτι καλό.



 
  Φτάνουμε στον τελευταίο όμιλο, που ίσως και εδώ να υπάρξουν ευρωπαικές προκρίσεις. Το πολύ καλό Βέλγιο και η εξίσου καλή Ρωσία, να φαίνονται τα φαβορί του ομίλου. Στην μάχη για την πρόκριση μπαίνει και η Ν.Κορέα η οποία στο προηγούμενο Μουντιάλ κατάφερε να περάσει απο τους ομίλους. Η αρκούδα επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ μετά απο το 2002 και ως διοργανώτρια του επόμενου παγκοσμίου κυπέλλου το 2018, θέλει να αξιοποιήσει την παρουσία της, έστω με μια πρόκριση στη φάση των 16.
  Τέλος το αουτσάιτερ του ομίλου Αλγερία, θα παίξει για το γόητρο και για το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου