dokarimesa: Επίθεση Πλατινί στη FIFA για τα ηλικιακά όρια

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Επίθεση Πλατινί στη FIFA για τα ηλικιακά όρια

Με αφορμή το 63ο κονγκρέσο της FIFA που διεξάγεται στον Μαυρίκιο, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ρωτήθηκε για το θέμα των ηλικιακών ορίων που έχει εγείρει και για το οποίο δεν πρόκειται να παρθεί απόφαση από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.



Στο πλαίσιο της φημολογούμενης διαδοχής του Ζεπ Μπλάτερ στον προεδρικό θώκο της FIFA, ο Γάλλος παράγοντας θεωρεί ότι ο Ελβετός ομόλογός του καθυστερεί τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπλάτερ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIFA μετά από την επανεκλογή του το 2011 και θα αποσυρθεί το 2015, ωστόσο πρόσφατα έχει αναθεωρήσει.
Το ζήτημα του ηλικιακού ορίου των παραγόντων των ομοσπονδιών και του περιορισμού των προεδρικών θητειών θα συζητηθεί αόριστα στο διήμερο κονγκρέσο που διεξάγεται στις 30 και 31 Μαΐου, αλλά δεν πρόκειται να παρθεί κάποια επίσημη απόφαση, αφού δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό του 75% των ψήφων για αλλαγή του καταστατικού.
"Μιλάμε γι' αυτό εδώ και 2 χρόνια. Τα 7 μέλη της ευρωπαϊκής εκτελεστικής επιτροπής δεν είναι χαρούμενα για τις αναβολές. Ίσως υπάρχουν κάποιες πολιτικές εντός FIFA, αλλά εάν δεν θέλουν αυτές τις αναθεωρήσεις, τότε δεν μπορούν να λένε ότι η Ευρώπη τις σταμάτησε. Τους ακολουθήσαμε εξ αρχής. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικές", δήλωσε ο Πλατινί, μετά από στρατηγική σύσκεψη ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.
Τον τελευταίο καιρό ο 79χρονος Μπλάτερ δείχνει διατεθειμένος να κατέβει ξανά υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της FIFA, παρότι σε αρκετές συνομοσπονδίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας (πχ. Ασία, Αφρική) το ηλικιακό όριο φτάνει τα 70 έτη.
Ο Ελβετός δήλωσε ότι το θέμα θα απασχολήσει το επόμενο κογκρέσο στο Σάο Πάουλο το 2014, αλλά ο Πλατινί δεν μοιάζει αισιόδοξος: "Σε 2 χρόνια πιστεύετε ότι θα υπάρχει συμφωνία; Όχι. Επειδή αφορά τον Μπλάτερ, αφορά εμένα, αφορά την ηλικία, αφορά τους 83χρονους. Αφορά τον κόσμο που κρίνει και γνωμοδοτεί. Είναι ξεκάθαρο γιατί δεν έχει φτάσει στο κονγκρέσο. Νομίζω ότι το γνωρίζουμε".

View the original article here

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου