dokarimesa: Ο Ντι Ματέο σκηνοθέτησε το...Ρόκι Νο 6!

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο Ντι Ματέο σκηνοθέτησε το...Ρόκι Νο 6!




Ο Σωτήρης Μήλιος γράφει για τον άθλο του… πρωτάρη Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.





Nιώθει λιγάκι... άπατρις. Στην Ελβετία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον φώναζαν «Ιταλό» λόγω της καταγωγής των γονιών του. Στην Ιταλία, όπου πήγε για πρώτη φορά στα 18 του, τον αποκαλούσαν «Ελβετό» και στην Αγγλία, όπου βρήκε άσυλο από το 1996, «ξένο». Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο μοιάζει λιγάκι με τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Γεννεαλογικό δέντρο σταυροδρόμι των λαών, πορεία ζωής ενός νομάδα.

Οταν ο Σταλόνε έπλασε στο μυαλό του, δημιούργησε και ενσάρκωσε τον χαρακτήρα του Ρόκι Μπαλμπόα αποκλείεται να πίστευε ότι θα έβρισκε εφαρμογή εκτός από το ρινγκ και σε ένα αγωνιστικό γήπεδο με χορτάρι. Τελικά αυτά δεν γίνονται μόνο στις ταινίες. Συμβαίνουν και στα αλήθεια.

Η Τσέλσι επέλεξε να φάει πολύ ξύλο. Πήγε δαρμένη στον τελικό του Μονάχου. Με μώλωπες και στραπατσαρισμένη μούρη από το άγριο μπουνίδι που της έριξε η Μπαρτσελόνα στους δύο ημιτελικούς. Αντεξε όμως. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο της πέρασε τη νοοτροπία «refuse to lose», που έκανε τον Ρόκι να τρώει της χρονιάς του σε κάθε αγώνα, να μη λυγίζει και στο τέλος να κερδίζει.

Για πολλή ώρα οι «μπλε» ήταν στα σχοινιά και οι Βαυαροί βαρούσαν από παντού. Αγρια. Ντιρέκτ. Κροσέ. Απερκατ. Πολύ ξύλο. Εκεί που έλεγες θα έρθει η λευκή σημαία και το νοκ-άουτ, ο... νεκρός ανασταινόταν!

Αμέτρητες φορές ένα «μπλε πόδι» πήρε την μπουκιά από το γερμανικό στόμα. Οι Αγγλοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης όταν η άμμος στην κλεψύδρα είχε σχεδόν τελειώσει! Σώθηκαν ως εκ θαύματος από τα 11 βήματα, όταν ο Ρόμπεν λύγισε (όπως και στο ματς τίτλου με την Ντόρτμουντ) μπροστά στον θεόρατο Τσεχ.

Στα πέναλτι τα πάντα ήταν εναντίον τους. Παράδοση. Ψυχολογία (από το πρώτο χαμένο του Μάτα), όλα. Κι όμως! Ο Ρόκι έζησε. Και κέρδισε!

Η ιστορία αποκατέστησε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Είχε παίξει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, τους είχε χάσει. Είχε χάσει Κόπα Αφρικα από δικό του πέναλτι! Στο τελευταίο του (πιθανότατα) ματς με την Τσέλσι είναι αυτός που δίνει το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην Τσέλσι και στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όντας αλύγιστος από τη λευκή βούλα, αντικρύζοντας το κόκκινο πέταλο! Ε, μπροστά σε αυτό το οσκαρικό σενάριο, ο Ρόκι μοιάζει... Αρλεκιν.






ΠΗΓΗ : sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου